A legfontosabb, hogy összetartozunk

Egyéni vállalkozónak lenni manapság egyre népszerűbb, viszont korántsem mondanám, hogy egyszerű. Grafikusként dolgozom évek óta, és a több éves magányos munka után mára kisebb csapatot sikerült magam köré gyűjtenem, mert szerencsére nem bírtam a sok megrendelést. Ez a munka értelemszerűen rengeteg kreatív energiát igényel, ami így néha a magánéletembe már nem jut.

Amikor már jópár hónapja dolgoztam a fix csapatommal, a párom szólt, hogy illene egy kis csapatépítő programot szerveznem, hiszen hiába vagyunk együtt napi 6-8 órát, ha nem ismerjük meg egymást, nehezebb lesz együtt dolgozni. Egy kis lakásirodában dolgozunk egyébként, ami két, egyszerű fehérre meszelt szobából áll. Nem csoda, hogy miután egész nap arculatokat tervezünk, és a képszerkesztő programban variálunk színeket, formákat, már nem éppen azon jár az eszünk, hogy milyen legyen a karácsonyi dekor az irodában. A párom egy multinál dolgozik, ahol persze ilyenkor dekorációs versenyt hirdetnek, és a projekt csapatok, egy folyosón dolgozók lelkesen ötletelnek, mivel is lehetne megnyerni ezt a kedves kis versenyt. Ő javasolta, hogy kezdjünk valamit mi is a munkakörnyezetünkkel, hiszen nemcsak jó móka, hanem jobb is egy szépen dekorált helyen dolgozni. Ezt aláírom, valóban elég egyhangú volt az irodánk.

egyedi póló

Valami közös ajándékon is már régóta gondolkodtam, és a karácsony megfelelő alkalom, hogy jutalmazzam a csapatot. Arra jutottam, hogy egyedi pólót készíttetek mindenkinek, amitől valóban azt érzik majd, hogy a csapat tagjai! Ekkor találtam rá a https://lolmarkt.hu/ -ra, ahol alapból is szuper és ötletes mintákat találtam – azonban grafikusként persze, hogy többre vágytam. Az a szerencse, hogy ez az oldal nemcsak elkészíti a terved alapján az egyedi pólódat, de még a tervezésben is segítenek: például a betűtípus kiválasztásában. Megmondom őszintén, örültem annak, hogy nem nekem kell mindent egyesével megálmodni. A cégem logóját nyomtattuk a pólók elejére, a hátuljára pedig a csapattagok pozícióját írtuk kedves kis jelzőkkel, mint „Photoshop mester” vagy „Webdesignerek gyöngye”. Miután ezt kitaláltam, a https://lolmarkt.hu/ csapatára bíztam a feliratok megjelenését – amit persze a pólók nyomtatása előtt azért ellenőriztem!

Amikor ezt ügyesen kiterveltem, még nem zárhattam nyugtával a napot, hiszen ki kellett találnom valami csapatépítőt. Így jutott eszembe, hogy dekoráljuk ki közösen az irodát! Egy péntek délutánra nem ütemeztem be semmilyen munkát, megbeszéltem a srácokkal, hogy aznap délután másfajta feladatunk lesz. Összeszedtünk mindenféle színes papírt, otthonról is hoztunk maradék dekor kellékeket, és nekivágtunk a csinosítgatásnak! Szuper volt a hangulat, és tényleg nagyon jó lett a végeredmény. Amikor végeztünk a „munkával”, átadtam mindenkinek a névre szóló, különleges és egyedi pólóját. Azt az örömöt kellett volna látnotok! Akkor éreztem meg én is és szerintem ők is, hogy igen, egy csapat vagyunk. És egy jó csapatba tartozni hihetetlenül jó érzés!