Barátság, nyaralás, baleset, krossz bukósisakok

Van egy jó barátnőm Évi. Már évek gyerekkorunk óta ismerjük egymást, egy faluban, és egy utcában nőttünk fel. A nagymamáink egymás mellett laktak, így kezdődött az ismeretségünk, ami azóta is tart, talán már több mint 20 éve. Jó érzés visszagondolni az együtt töltött nyarakra, és a közösen elkövetett csibészségekre. Ennyi idő elteltével, már inkább a gyermekeink csibészkedései a téma, és náluk is, nálunk is nincs hiány belőle.

Az utódok

Neki két lánya lett és egy fia, nekem két fiam. A gyerekek gyakran szoktak találkozni egymással, hiszen szinte minden hétre tervezünk valami közös programot. Így elég gyakoriak a közös csínytevések is, amik rettentően hasonlítanak valami rejtélyes ok miatt, az általunk elkövetett rosszaságokra. Évi férje motorozik, így elkerülhetetlen lett előbb utóbb, hogy a fiúk is kipróbálják, majd végérvényesen bele szeressenek. Szerencsére idáig minden baj nélkül megúsztuk a kalandokat.

Nyaralás

Minden nyáron általában közös nyaralást terveztünk, jól bevált dolog volt ez már évek óta. A gyerekek között sem volt akkora korkülönbség, és mindenkinek volt társasága, nagyon vidám hangulatban teltek így a szabadságok. Idáig mindig kocsival mentünk a nagy létszám miatt, de az idén Évi férje motorral kísért minket. Ennek az is volt az oka, hogy mint utólag kiderült, a fiúk kis motoros programot is terveztek a nyaralás alatt. Persze a mi tudtunk nélkül, olyan szállást választottak a nyaralás idejére, ami mellett egy motoros krossz pálya üzemelt. Mikor ezt megtudtuk, mindenki számára egyértelmű volt, hogy a fiúk miben is sántikálnak, és mivel szeretnék tölteni az idő nagy részét.

A lehetőségek

Megérkezésünk után, már persze másnap elmentek a pályára körülnézni, hogy milyen lehetőségek vannak. Motoros társaság lévén, gyorsan ment a barátkozás, hamar szót értettek egymással, és a közös érdeklődés révén sok mindenkivel megismerkedtek. Addig csűrték csavarták a szót, míg megbeszélték, hogy esténként üres a pálya, már nem gyakorol rajta senki, és lejöhetnek ők motorozni. Hamar akadt jelentkező is, aki kölcsön krossz motort illetve segítséget jelentett. A fiúk majd ki bújtak a bőrükből, mi persze nem annyira. De lebeszélni már úgysem tudtuk volna őket, így nem volt mit tenni, csak reménykedtünk, hogy minden féle sérülés nélkül megússzuk a nyarat.

Motorozásdirt-bike-209489_640

Minden napra kitaláltunk valami programot, mi próbáltuk, hogy minél tovább tartson, persze a fiúk délutánonként már csak a motorozást várták. Szinte minden nap volt lehetőségük rá, és egy-két nap után, már legszívesebben csak a pályán töltötték volna az időt. Hiába volt segítség és jó tanács, annyira bele merültek, hogy egyre vadabb dolgokat próbálgattak, egyre nehezebb pályákon indultak. És nem hiába izgultunk meg is történt a baj hamarosan.

A baleset

Aznap még senki sem gondolta mivel zárjuk majd az estét, de a mindennapi aggódás nem volt alaptalan, a fiúk vakmerősége ide vezetett. Kint voltunk a pályán mindannyian, mikor megtörtént a baj, és először fel sem fogtuk mi történt. Éppen Évi férje motorozott, és már egy homokos pálya felénél, egy ugrató előtt tartott. Már többször átment itt, és semmi baj nem volt idáig. Ám most senki nem tudta már így utólag, hogy hogyan vagy miért, a földet éréskor elesett. Fel sem fogtuk mi történt mikor láttuk. Aztán egyszerre rohantunk oda! Gyorsan kórház, vizsgálat, és kiderült hogy eltörött a válla…Szerencsére nagyobb baj nem lett…nagy szerencsénk volt hogy krossz bukósisakok amiket kaptunk, nagyon jók voltak, megbízhatóak …Amit az új barátainktól emlékbe meg is kaptunk..