Esküvői dekoráció és az autópálya matrica

Idén tavasz végén volt egy közei barátom esküvője, és a hozzájuk közel álló összes rokon és ismerős azon igyekezett , hogy valamivel hozzá tudjon járulni az esküvő lebonyolításához. Az egyik fő ilyen dolog, amiben könnyen lehet segíteni az az esküvői dekorációk kellékeinek beszerzése, elkészítése és felrakása. Az ötlet onnan jött, hogy pár hete a facebookon kiposztolta egy ismerősöm, hogy az esküvőjükről maradt még egy adag dekoriáció, amit csak és kizárólag az erdőben fellelhető anyagokból, növényekből, ágakból, stb. csináltak, és akkor azonnal le is csaptunk a maradék készletre és kifaggattuk őket, hogy hogyan csinálják ezeket.

Annyi volt még a feladat, hogy a rengeteg dekorációt valahogy el kellett juttatni az ország túloldalára, ehhez pedig az autón kívül ez az oldal volt a segítségünkre: autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019. Ugyanis az idő szorított minket, így a lehető leggyorsabban kellett az ország másik oldalára eljutnunk, ezért mindenképpen fizetős utakat is igénybe kellett vennünk, ez pedig azzal jár, hogy be kellett szerezni egy autópálya matricát, ami zöld utat jelentett nekünk a magyar tájon át.

De végül is akkor milyen matricára volt nekünk szükségünk? Személyautóval, ám ahhoz tartozó kis utánfutóval indultunk útnak, ezért utána olvastam az oldalon  először (autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019), hogy biztosan olyan matricát vegyek, ami lefedi a helyzetünket. Mint kiderült, a D1-es kategóriájú volt az, amit meg kellett venni, mert 3,5 alatt voltunk össztömegben, 7 személy alatt szállítottunk, és az utánfutó egy kisebb méretű, nem külön rendszámmal rendelkező vontatmány volt, ezért nem kellett még az U jelölésű, külön utánfutó kategóriát is megvásárolni.

Tehát a kategória adott volt, már csak az volt a kérdés, hogy mekkora időtartamra vegyük meg a matricát. A legkisebb lehetséges a „heti” jelölésű, ami 10 napra érvényes. Alapesetben ez lett volna a jó választás, de két héttel az esküvő után nyaralni mentünk, aztán pedig egy utána lévő héten rokonokat látogattunk szerte az országban, ezért végül a havi matrica mellett döntöttünk, azt érte meg nekünk, mert lehetőség szerint kis is használtuk azt a kilométereket falva a kis autónkkal.