Raktári polcrendszer a fürdőszobába – mindent ki lehet dekorálni

Van az úgy, hogy a hasznosságot kell előtérbe helyezni a szépség előtt. Amikor bútorokat veszünk, akkor legtöbbször azt az egy, tökéletes alkotást keressük, ami teljesen megfelel az igényeinknek, hasznos, a méretei tökéletesek, a funkcióját a lehető legjobban ellátja, de mellette illik is a lakáshoz, a szoba összképéhez.

Ez az általános. Imádom a lakásunkat feldobni mindenféle dekorációkkal, és mindig az éppen aktuális trendek szerint igyekszem lakhatóvá és egyben szemet gyönyörködtetővé varázsolni a házat. Éppen ezért mindig naprakész vagyok lakberendezési trendekben és minden felújítás előtt tudom, hogy mit akarok. Sokszor arra megyek, hogy a lehető legolcsóbban szerezzem be a legminőségibb darabokat, amik például esztétikailag nem a legszebbek, és azokat igyekszem a saját ízlésem szerint kidekorálni és beilleszteni a lakás képébe.

Most is egy ilyen kis projekttel volt dolgom, ugyanis a fürdőszobánkba egy új polcot kellett vennem. Annyira nem volt nehéz választás, mert olyat akartam, ami kellőképpen időtálló. Egyrészt mert egy elég napos helyen lesz, másrészt meg a pára miatt. Bármennyire is jó egy fa szekrény, szerintem nem annyira strapabíró, mint lennie kellene. Sok terhet bír, de nem eleget, vannak elég nagy flakonos samponjaim is, amik például nem férnek be a polcok közé, de azt sem szeretem, amikor meg át esnek a ló másik oldalára és hatalmasak a terek a polcok között. Akkor nem tudom teljesen kihasználni azt, amit adtak, így azt sem kedvelem. Éppen ezért nem szeretek teljesen előre legyártott polcokat venni. Sokkal jobban szeretem, ha én határozom meg, hol mennyi helyet szeretnék.

Sajnos erre nincsen lehetőségem, mert az egyedileg gyártott termékek majdnem minden esetben sokkal drágábbak, mint a boltban kapható már készek. De úgy döntöttem, rajtam nem fog kifogni mindenféle előre gyártott polc.

A megoldást a raktártechnika területén kerestem. A raktártechnika sokkal szigorúbban áll hozzá a kihasználatlan helyekhez. Aki dolgozott már raktárban az tudja, hogy az a legjobb, hogyha a polcokon sehol sincsen szabad hely, hiszen az gyakorlatilag pazarlás. Az a legjobb, ha minden polcon pontosan annyi termék van, hogy az az egészet kitöltse, és nekem is erre volt szükségem. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy raktártechnikával foglalkozó boltokban nézek szét, ott fogom megkeresni a legmegfelelőbb fürdőszoba polcot.

raktártechnika
raktártechnika

Amúgy is egyre nagyobb divat, hogy minimalista bútorokat vesznek az emberek. Nem jellemző, hogy túldíszített bútorokkal rendezik be a lakásukat, és nekem sincsen erre szükségem. Sokszor mondják, az egyszerűbb néha több. Én is így vélekedek, és ennek a jegyében választottam ki az új polcrendszert is.

A fürdőszobánk amúgy sötétkék, márványmintás csempével van kirakva, így arra gondoltam, hogy egy fém polc illeni fog a képbe. Ezért, na meg persze a praktikussága miatt választottam a salgópolcot.

Eddig nem is hallottam róla, vagyis tudtam, hogy létezik, de azt nem tudtam, hogy ez a neve. Ez egy olyan polc, amit tulajdonképpen állítani lehet. Fémből van, nagyon egyszerűen néz ki, de nagyon strapabíró! Sokkal strapabíróbb, mint bármelyik hagyományos fából készült polc, és szerintem az összeszerelése is sokkal könnyebb. Sokan abban a tévhitben élnek, hogyha valami profi termék, akkor azt összerakni is sokkal nehezebb, de ez egy hatalmas tévedés. Pont, hogy szerintem azokat a polcokat könnyebb összerakni, amiket nagy raktárakban használnak, hiszen nincsen sok idejük arra, hogy mozgassák őket, ha arra van szükség. Könnyen szét és összeszerelhetők, beszerezni is nagyon egyszerű.

nem tartott sokáig kiválasztani sem, arra kellett nagyon figyelnem, hogy mekkorát szeretnék. Ehhez csak le kellett mérnem a fürdőszobát, és annak a méretei alapján kiválasztottam, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb számomra. Aztán persze sorra vettem magamban, hogy miket szeretnék tárolni rajta. Sminkeszközök, sminktermékek, törölközők, tisztálkodószerek. A lista egyénként egészen hosszúra nyúlt, mikor szépen sorra vettem a fürdőszobában fellelhető eszközöket. Így aztán kiszámoltam, hogy hogyan szeretném elhelyezni a polcokat, majd rendeltem.

Igen, az egész polcrendszerben az a legjobb, hogy úgy teszem a polcokat, ahogyan kedvem tartja, ugyanis 33 mm-ként lehet változtatni a polcok magasságát. Így nem kell azzal szórakoznom, hogy melyik tubust hova tegyem be, és nem kell tetriszeznem sem.

Úgy állítottam be a polcokat, hogy alul legyen egy nagy a törölközőknek és a magas tubusoknak, majd ahogy egyre feljebb haladunk, egyre kisebb polcközöket alakítottam ki, ahova a kisebb holmijaimat pakoltam. Hajvasaló, hajszárítóm, hajsütővas… mindennek meg van a maga helye. Így nem fogok mindig azon kattogni, hogy mit hova tettem, melyik cuccomat melyik másik mögött keressem, hiszen úgy állítottam össze az egészet, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Sokkal szervezettebb, rendezettebb így az egész fürdőszobám. És amúgy is úgy tartja a mondás: rend a lelke mindennek.

A polcot egyébként a rackinglog oldaláról rendeltem. Ne tévesszen meg senkit a dolog, ahogyan írtam ez a polc eredetileg raktári tárolásra készült, de ahogyan én is, más is használja az otthonában, és nem csak a garázsban. Bár ott a legjellemzőbb. Nagyon magas a teherbírási képessége, ezért előszeretettel használják nehéz dolgok tárolására. Mivel nagyon erős fém anyagból van, ez az egyik legidőtállóbb polc fajta a piacon. de tényleg, Míg a fából készült polcok összetörnek, egy idő után elhasználódnak, ezeket bátran lehet terhelni, és sokkal jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak is.

A fürdőszobában például a fa polc ki van téve a hőhatásoknak, a víznek, a párának, és nem jellemző ugyan, ha jól van elkészítve egy polc, de én már találkoztam olyannal, hogy a folyamatos víztől és párától ment tönkre. Na meg nálunk az ablak alatt van, ott pedig egésznap süti a nap, és a fának az sem tesz jót.

ilyenkor egyébként meg szokták tőlem kérdezni, hogy mégis miért nem veszek akkor műanyagot? De én ellene vagyok a műanyag bútoroknak. Szerintem azok a legrosszabbak. Azok törnek a legkönnyebben, és abszolút nem nyújtanak szép látványt.

Ezzel szemben egy ilyen fém polc nagyon is illik a lakásba, és nagyon örülök neki, hogy végül emellett döntöttem, mert nem csalódtam benne. Mindent rá tudtam pakolni és ki tudtam alakítani8 egy olyan tárolási rendszert, ami nekem a legkényelmesebb és számomra a legátláthatóbb.

A szállítással is minden rendben volt, nagyon hamar, 2 nap alatt megérkezett hozzám a polc, amit rendeltem, és az összerakás is nagyon egyszerűen ment. Tényleg sokkal könnyebb volt összeszerelni, mint mondjuk a hálószobai könyvespolcunkat. Az egy igazi rémálom volt! De ezzel nagyon hamar megvoltam, még segítségre sem volt szükségem. És meglepő, de annak ellenére, hogy milyen nagy súlyt képes megtartani egyáltalán nem nehéz. Nekem pedig még tetszik is, hogy ilyen kis egyszerű, bár már gondolkoztam rajta, hogy mivel fogom kidekorálni. A tetejére tettem pár díszt, de alapvetően nem igényelt sok erőfeszítést, mert amúgy is tele van a fürdőszobai holmijaimmal.

És a legjobb, hogyha esetleg tönkre tenném, amit amúgy kétlek, akkor érvényesíteni tudom rajta a gyári garanciát is. Az ilyen, cégeknek árusító kereskedésekre pedig nem jellemző, hogy mindenféle mondva csinált indokkal visszalépnek a garanciától. Így egy extra biztonságot ad a cég. Szóval ha fürdőszobai tárolás a téma, ajánlom a raktártechnika megbízható megoldásait.