Nélkülözhetetlen dísz

A középiskolai kollégiumomban nagy figyelmet fordítottak a szobarendre. A nevelőtanár állandóan ezzel volt elfoglalva, minden második mondata ennyi volt: „Szobarend!” Oké, nem minden második, de napjában sokszor elmondta. A mellettünk lévő szobával sokat veszekedett emiatt. Ahogy velünk is igazából. Egyszerűen nem tudtunk rendet rakni a szobában. Mármint rendet rakni tudtunk, megtartani volt nehéz. Főleg, hogy nagyon sok programunk volt iskola után is, alig voltunk a kollégiumban. És akkor még nem is készültünk másnapra.

Egyszer nehezen, de mégis sikerült megegyezni a tanárunkkal. A feladatunk az volt, hogy dekoráljuk ki a szobát. Ahogy mi szeretnénk. Ez nagyon jó elgondolás volt, ugyanis ha mi magunk alakítjuk ezeket ki, a mi ízlésünkre szabjuk, akkor talán könnyebben tartunk fenn egy bizonyos mértékű rendet. Így hát az egész emeleten folyt a díszítgetés, persze nem volt kötelező. Nagyon jók lettek a szobák, imádtam mindegyiket. A miénk speciel a filmekről szólt, a moziból hoztunk egy csomó régi plakátot, és azokat raktuk fel a falakra. Továbbá kedvenc filmjeinkből voltak kis asztaldíszeink is. De akadt olyan szoba is, ami teljesen rock n’ roll stílusú volt, már csak egy életnagyságú Mick Jagger szobor hiányzott belőle. A mellettünk lévő szoba pedig autó mániás volt. Egyáltalán nem akartam megkérdezni, hogy például honnét hoztak annyi dísztárcsát, amit körbe kiakasztottak a falon. Legyen ez az ő titkuk. Végső soron meg volt elégedve vele a tanár. Én jobban körülnéztem, és bár mindenről tudtam, hogy micsoda, akadt egy dolog, amiről elképzelésem sem volt. A szekrény tetején (egyértelműen dísznek beállított) XADO gél tubust láttam. Megérdeklődtem, hogy ez mégis micsoda.

Elmondásuk szerint ez a XADO gél nagyon jó dolog, ugyanis képes feljavítani a kopott, súrlódó fém alkatrészeket, méghozzá működés közben. Nem kell hozzá szétszedni az autót sem. Olyan gyémánt keménységű réteg alakul ki, ami beleötvöződik a fémfelületbe, és leválaszthatatlan. Ezáltal növeli az élettartamot, és helyreállítja az alkatrészek eredeti alakját. Továbbá úgy megnő a motor ereje, hogy közben csökken az üzemanyag-fogyasztás. Ez nagyon lényeges dolog. És a szén-dioxid kibocsátása is csökken az autónak. Na, ez még jobban tetszett. Elvégre mindent a környezetért. Ezután meséltek még róla néhány információt, hogy miként és hogyan kell használni, amire még emlékszem (mert meglepett), hogy ha kifogy az olaj, körülbelül még 200 km-t is meg lehet tenni vele. Érdekes. Már csak arra nem tudtam rájönni, hogy ez szerintük miért olyan fontos díszítőeleme a szobának. De biztos van benne logika, csak én nem értem az autósokat.