Szeptember, irány az iskola, és az angol nyelvtanfolyamok

Sajnos v��ge a nyárnak lassan, mindenkinek vissza kell rázódni a régi ker��kvágásba! Szülőknek, diákoknak, gyerekeknek egyar��nt a szeptember ����j programokat jelent. V������������ge a nyári buliz��soknak, abrooklyn-839636_640 nagy szabadságnak, de remélhetőleg mindenki kellemes emlékkel tud vissza gondolni a nyárra! Talán sikerült kicsit pihenni, kikapcsolódni, többet együtt lenni a családdal, és nyaralni! Ám így , hogy v����ge a nyárnak, azért nem kell azt hinni, hogy az iskola id��, a szeptember csak k��telező és nem annyira kellemes dolgokkal fogad minket! Épp ellenkezőleg! Szerintem aki nyitott szemmel jár a világban és kellő kív��ncsisággal, érdeklődéssel, annak sikerül ör����met találni az őszi hónapoktól is! Íme néhány példa, mivel is foglalkozhatsz ha vége a szünetnek!

Kinti programok

Amíg az idő engedi, még nyugodtan szervezhetünk kinti programokat is szeptemberben! Talán még sokszor kellemesebb is, hogy nem a rekkenő nagy melegben történik minden! Közeleg lassan a szüreteknek az időszaka, sokan a városokból az érdekesség ��s a jó hangulat miatt sem hagynának ki egy ilyen eseményt, hiszen egy városi gyereknek ritkán adódik alkalma ebben részt venni. Ilyenkor általában együtt a család, remek alkalom találkozni távoli unokates��kkal és rokonokkal, a frissen préselt must varázsáról pedig ne is beszéljünk. Vannak kis társaságok, akik ilyenkor a nagy meleg elmúltával kezdik a túra szezont, akár gyalogosan, akár biciklire ülve. Bátran nekivághatunk egy kis túra útvonalnak is, hiszen gyöny��rű, eddig még nem látott helyek várnak ránk!

Benti elfoglaltságok

Ha van már hobbid, akkor talán a nagy nyári zsongás után, kicsit újra többet tudsz foglalkozni vele. Ha még nem találtad meg, mivel is foglalkoznál szívesen, bátran próbálj ki különböző dolgokat azt ajánlom, amíg nem csináltál valamit, nem tudhatod szereted e. Ősztől rengeteg tanfolyam, kurzus indul minden t����ren, találsz lehetőséget magadnak arra is ha valami kézműves dolog érdekel, esetleg barkácsolós dologba vágn��l bele, netalán egy új sport, vagy éppen a zene, valamilyen hangszer vonz. Én eld����ntöttem, hogy szeptembertől nyelvet fogok tanulni! Így keresgélni kezdtem a nyelviskolák aj��nlatai k��zül!

Az angol nyelvtanfolyamok

Hasznos dolognak tartom a nyelvtanulást, sok helyen hasznát tudjuk venni. Szerintem az a j���� benne , hogy a kezdeti nehézs��gek után, mikor m��r picit érted, és picit beszéled is, óriási siker��������lményt és lendületet ad a tovább tanul��shoz, ha r��érzel, hogy tudsz kommunikálni más nyelven beszélő emberekkel! Nagyon jó érz��������s meg����rtetni magad és, hogy téged is értenek! Sz��val ez��rt is kezdtem el nyelvet tanulni! Szerencsére m��r számtalan nyelviskola közül v������logathatunk. ��n próbáltam olyat keresni, ami viszonylag közel van hozzánk, így az utazás sem vesz el sok időt, és az oktatás szintje mellett az órák árai is elfogadhatóak legyenek.

A nyelv suli

Miután minden szempontnak megfelelően megtal����ltam a nyelviskolát ahová szeretnék járni, elmentem és beiratkoztam. Az első iskolai nap következő héten kedd délután volt. Ekkor ismertünk meg a tanárnőnkkel, aki nagyon kedves volt és oda figyelt mindenkire. Jó kis csoportunk lett, lelkes volt az összes diák, ��s tényleg ��rdekelt mindenkit a tanulás. Kaptunk plusz segítségeket, ha esetleg valaki a tanfolyam anyagán felül is szeretne gyakorolni. Nagyon jól indult minden és így is maradt szerencs��re a kurzus végéig. Már pár hónappal a kezdés után örültünk neki, hogy egyre több mindent meg��rtettünk az angolból, így azt gondolom, jó dönt����s volt az angol nyelvtanfolyamok választása.