Van ami dekorációval, van, ami anélkül teljes

Rendezvényszervezőként megszoktam már, hogy adunk a látszatra, ugyanakkor bölcsészhallgatóként értem azt is, hogy az eltérő jellegű dolgok nagyon különböző dimenzióban értelmezhetők és értelmezendők. A legtöbb “csicsával” ünnepségek szervezésekor operálunk például. Ilyenkor a dekor elengedhetetlen, mert nagyon fontos szerepet tölt be a szimbolizmus. De találkoztam már olyan jelenséggel, amikor a letisztultság többet mondott minden szónál. Ilyen volt például a https://topiwork.hu weboldala is – ennél jobb példa most egyszerűen nem jut eszembe.

Nem is nagyon tudok másra gondolni, mert nagyon hálás vagyok nekik. Ez egy olyan szolgáltatói oldal, aminek nem érdeke többnek mutatni magánál, mint ami. Ugyanis a https://topiwork.hu ismerten az egyik legjobb iskolaszövetkezet otthona, nem akkora piaci versenyben vesz részt, mint mondjuk a Coca-Colca kihívói a végtelen számú üdítőitalok, de jól is áll neki a letisztult desing. A finom elegancia, amivel jelzi: általa egy komoly világba léphetünk be.

A https://topiwork.hu ugyanis tényleg nagyon komoly dolog! Nívós cégeket, vállalatokat, hazai vállalkozásokat szólít meg először, és miután ezt már sikerrel tette, azóta főként a diákokkal, egyetemi hallgatókkal kommunikál. Őket vezeti ugyanis az említett cégekhez, akik állást ajánlanak nekik. Talán sokan fel sem fogjuk, milyen sokat tesz a TopiWork és a hozzá hasonlók (de én a Topit tartom a területen belül a legjobbnak) a gazdaságunk működőképességének megalapozásáért. Az csak egy dolog, hogy segít nekünk, egyetemistáknak nagyszerű és jól fizető állást találni, de ráadásul olyat, ami segít a szakmai előmenetelünknél is. Az említett cégeknek pedig a kezére játszik, hogy azok rátaláljanak hallgatókra, akik feléjük igyekeznek majd a munkaerő piacon és segít szintén ezeknek a cégeknek, hogy általánosan felmérjék, hogy mit hoz majd a jövő munkaerő-utánpótlás terén. Ezt értem én a gazdasági szisztémánk megalapozása alatt – hisz minden iparág idővel ki lesz szolgáltatva a jövő generációjának.

De maradjunk azért a leragadottabb részén egy kicsit az egésznek: mert sok diák akad természetesen, akiket inkább csak a keresetkiegészítés érdekel. Ez is teljesen érthető jelenség – az egyetemi élet nem olcsó, főleg ha laknunk is kell valahol, mert az intézmény nem az addig otthonunkat jelentő városban van. Ha nem szakmai gyakorlatra igyekeztek (a Topi ebben is segít), ha nem abba próbáltok belekóstolni, mondjuk mérnökhallgatóként, hogy milyen egy cég működése belülről, ahol majd később dolgozni szeretnétek, lehet náluk belefutni egy-egy fizikai természetű melóba is, ahol pakolni kell jó órabérért vagy ilyesmi.

Az órabérek általában tényleg jók itt (fel is vannak tüntetve), náluk különböző törvényi könnyítések segítik, hogy ha igazoljátok, hogy még tanultok, akkor a cégek jól megfizethessenek benneteket. Találhattok továbbá elvétve nyári munkákat, illetve csak rajtatok múlik, hogy ha egy munkahelyre bedolgozzátok magatokat, akkor az meddig tart meg benneteket dolgózként. Szívesen teszi minimum addig, amíg hallgatói jogviszonyban vagytok, és a Topi közvetít köztetek, de becsüljétek meg magatokat, mert értékelni fogja egy jó foglalkoztató, hogy meg lehet bennetek bízni. És akkor az egyetem után is dolgozhattok ott!

A Topi (https://topiwork.hu) sokaknak a jövőt jelenti: ezért tartok ki amellett, hogy ez az egyik legkomolyabb dolog, amibe az egyetemi éveim alatt csak belefuthattam!