Felvettük a harcot a fogtisztítással, ebben a segédünk a neomagnol

Sokan nem csak a lakásukat, hanem a testüket is kidekorálják mindenféle ékszerekkel, fülbevalókkal, piercingekkel, tulajdonképpen még a sminkre is mondhatjuk, hogy dekor, ha nagyon sarkalatosan szeretnénk fogalmazni. Vannak, akik arany műfogakat tetetnek be, mások pedig mindent megadnának érte, ha nem kellene nekik műfogat csináltatniuk.

Sajnos a nagymamám is ebben a cipőben jár, eljárt az idő a fogai felett, így kivehető fogpótlást csináltattunk neki. Természetesen a legjobbat akartuk, így a saját fogorvosomhoz vittem. Azért szeretem ezt a helyet, mert nagyon kedves, precíz szakemberek dolgoznak itt, akik mindent megtesznek, hogy a pácienseiknek újra jók legyenek a fogaik, és nem csak addig törődnek velük, amíg a fogorvosi székben ülnek.

A nagymamám például, ahogyan a legtöbb ember is, sok filmet néz, és ugye a filmekben minden kivehető fogat vizespohárban tárolnak. A fogorvos, amint elkészült a fogsor, felvilágosított minket, hogy ez egy hatalmas tévedés. Nem is kell éjszakára kivenni, ha nem zavarja az alvásban, és tilos is vízben tárolni a fogsort, mert a nedves környezetben elszaporodnak a gombák, és a fogsor tönkre is mehet. Egyáltalán nem higiénikus.

Szerencsére ezentúl több tanácsot is adott a tisztításhoz. A legjobb erre a neomagnol tabletta, ami fertőtleníti a fogsort. Sokan nem tudják, hogy erre is lehet használni, mivel főként bölcsességfog húzás után szokták ajánlani, a száj fertőtlenítésére.

A nagymamám fogsora pedig elképesztően jó minőségű lett, és végre nő is mer nevetni mások jelenlétében is.