Házvásárlás, cserépkályha

Az egyik álom vált valóra akkor amikor sikerült megvenni életünk első közös otthonát. Igaz, hogy volt vele munka bőven, és tudtuk hogy idő, és energia amíg készen lesz, de már volt miért küzdeni, és volt mit csinosítani.

A felújítás

Sok oldalt néztem az interneten, hogy mit is szeretnénk pontosan, hiszen mindent elsőre úgy akartunk megcsinálni, hogy az már végleges legyen. Nem baj, ha plusz idő, pénz, de azt gondoltuk, ha gyorsan megcsinálunk mindent, és majd lesz valahogyan, aztán majd idővel meg olyanra alakítjuk amilyenre szeretnénk, az sokkal több energia, és pénz lett volna. Így maradt az, hogy a szüleimhez költöztünk a felső szintre, hogy ezzel is spóroljunk.

Mint említettem, sok oldalt néztem az interneten, amikor időm engedte azért, hogy megfelelőt találjak mindenből. Hol máshol találtam volna, ha nem itt, hiszen számtalan fénykép, ötlet adódik itt. Ezen az oldalon is érdekes dolgokat találtam.

Első lépésben azt kellett eldönteni, hogy milyet is szeretnénk. Régi stílusút, vagy modernebbet, vagy mondjuk vegyíteni a kettőt valahol.

A berendezések, és a színek

Mindennek összhangban kellett lennie. Persze a ház vásárlása után a legfontosabb volt, hogy tervek legyenek, és ne csak a fejünkben, hanem lerajzolva is, hogy mindent lásunk hol, és hogyan praktikus.

Egy hosszú paraszt házat vettünk, olyat mint a régi időkben volt, hogy a szobák egymásból nyíltak, és veranda volt előtte. Na ezt mindenképpen meg akartam szüntetni, mert én nem szeretem amikor egymás hegyén hátán járunk, és nem is tartom egészségesnek. Aztán egy megfelelő fürdőszoba kialakítása volt nagyon fontos, külön mellékhelyiséggel. Persze számos tervet említhetnék még, mint egy csodás nagy nappali konyhával, és legalább 3 hálószobára lesz szükségünk. Persze egyenlőre csak egy is elég esz, de kialakítani ki kell, a berendezése, meg egyebek ráér.

A segítségcolor-791622_640

Amikor valami tenni való van, igazán szerepet kapnak a rokonok, és a barátok is, ki mennyire hajlandó segíteni. Azt gondoltuk hogy arra nem fogadunk fel embert, hogy bontsanak falat, ha mi is meg tudjuk csinálni. Szerencsére akad pár barát, mit ezen az oldalon is említenek.

Azért szerencsések vagyunk, mert a párom testvérei is eljöttek segíteni,  és akadt a barátok között is jelentkező. Sőt Jani a párom egyik régi barátja is felajánlotta, hogy segít ahogy az ideje engedi munka mellett festeni, mert neki ez a szakmája. Hozzá kell tennem, hogy semmit nem akart elfogadni a munkáért.

Mi marad, és mi megy

Volt pár régi holmi, ami nagyon tetszett. Találtam a fészerben régi lámpát, amit fel lehet újítani, ha kap egy új burkolatot a búra, máris csodás része lehet a lakásnak.

A cserépkályha igazi kincs volt, azt kikötöttem, hogy szeretném megtartani, és a nappaliban szeretném majd elhelyezni. Több okból kifolyólag is. Ennek a segítségével egy lehetőségünk van már a fűtésre, és ha be kell gyújtani azért, hogy mondjuk száradjanak a falak festés után, már meg tudjuk oldani. Persze igen csak romantikusnak is találom a dolgot.

Sok idő kell még, hogy készen legyen, de már látom, hogy milyen szép lesz. Hogy most hol tartunk? Kibontottuk a falakat, amik nem kellettek, és hívtunk egy kőművest, hogy építsen oda, ahová viszont szeretnénk. Így elválasztásra kerültek a szobák, és a helyiségek.

Persze hosszú az út még, és csak lassan tudunk haladni. Jani szülei felajánlották, hogy ha ki válasszuk a nekünk tetsző fürdőszoba bútort, akkor azt megvásárolják majd nekünk. Múlt héten voltunk járólapot, és csempét nézni, most a burkoló számolja ki, hogy miből mennyire lenne szükség. Szóval akad tenni való bőven. Minden hónappal kicsit előrébb jutunk Remélem, hogy télre már be tudunk költözni. Ha nem is lesz minden teljesen készen, de már használható lesz, a többit meg majd apránként megcsináljuk.