Szülinapi buli, dekoráció, héliumos lufi

A legjobb barátnőm, Panna, tavaly lett 18 éves. Mivel már vagy 10 éve ismerjük egymást, és első pillanattól kezdve elválaszthatatlanok vagyunk, úgy gondoltam, hogy ezt a szép számot méltón kell megünnepelni, hogy egész életében emlékezzen rá. Kitaláltam, hogy szervezek neki még 2 barátnőnk segítségével egy meglepetés szülinapi partit. Még sose volt ilyenje, a szülinapjait legtöbbször valami szórakozóhelyen vagy házibuliban ünnepeltük.

Hamar megvolt a tervünk, hogy milyen bulit szeretnénk. Kibéreltük a Művelődési ház nagytermét, hogy legyen elég hely mindenre, meg hát ez így mégis csak eggyel menőbb, hogy nem valakinek a házában tartjuk, de mégis olcsóbb, mintha kibérelnénk egy klubbot vagy valamit (ami amúgy nem is a mi műfajunk, szóval eleve szóba se jött, csak én most megemlítem, mert eszembe jutott).

Szóval megvolt a hely, sikerült olcsón kaját is szereznünk, az italokat mi vettük meg, szerencsére minden meghívott adott a közös kasszába (különben lehet, hogy 1) csődbe megyünk, 2) egész este teát ittunk volna a száraz kenyér mellé).

Dekorációnak valami különlegeset szerettem volna, mert a konfettit túl snassznak találom, plusz rengeteget kel utána takarítani. Szereztünk a lányokkal világító lampionfüzéreket, mindegyik más színűen világított, mesésen néztek ki. Ezen kívül pedig kitaláltam, hogy legyen rengeteg héliumos lufi, mert Pannával imádjuk őket. Régen rengeteget szórakoztunk azzal, hogy beszívtuk a héliumot, majd az elváltozott hangunkkal verseket mondtunk, amiket levideóztunk. Pár ilyen videót megtaláltam nemrég, hát meghaltam a röhögéstől, amikor megnéztem őket.

Szóval a héliumos lufi dekorációnál tartottam. Rendeltünk is lufikat, meg egy héliumos palackot, és mi fújtuk fel őket. Igen ám, de úgy kb. a lufik felénél kiürült a palack. Ott álltunk a buli kezdete előtt 2 órával, és a dekoráció felét nem tudtuk megcsinálni. Azt hittem elvisz a szívroham. Nagyon megijedtem, hogy csak pár vacak lufi lesz majd, és nem egy hatalmas lufi tenger, ahogy megálmodtuk. Hetek szervezése ment majdnem fuccsra.

Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha megnéznénk a neten, hogy honnan lehet gyorsan és olcsón héliumot szerezni. Ez volt az utolsó mentsvárunk, és hála az égnek bejött. Amikor rákerestem, hogy gázpalack eladó árak, kidobta a net ezt a gázpalackfutár nevű oldalt. Ez egy olyan honlap, ahonnan telefonon lehet gázpalackot rendelni, házhozszállítással. Na, mondtam, ez lesz a mi megmentőnk, és rögtön fel is hívtam őket, hogy szükségünk lenne még egy hélium palackra, lehetőleg minél hamarabb, mert eléggé sietős a dolgunk, hiszen már csak alig egy óra volt a többiek érkezéséig. Mondták, hogy semmi probléma, jönnek a palackkal. Hála az égnek még időben hozták és nagyon kedvesek voltak, mind a telefonban, aki felvette a rendelésünk, mind a kiszállítók.

Mondjuk pár ember már megérkezett, amikor még mindig nem voltunk kész a lufikkal, de ők besegítettek, így mire Panna betoppant, minden készen állt az ünneplésre. Mondanom sem kell, nagyon meglepődött, azt hitte, hogy valamilyen fotó-kiállításra hozza a barátja a Művelődési házba. Annyira örült, hogy még el is sírta magát. A buli amúgy fantasztikusan sikerült, hajnalig mulattunk. Nagyon megérte tehát megszervezni ezt a partit, minden kis technikai malőr ellenére (mint például ez a gázpalackos is volt), mert hatalmas élmény volt mindenkinek.