Dekorációs elemek helyett autó gumi

A feleségem és az én problémáim merőben eltérnek egymástól. Hiába élünk együtt, egy háztartásban, mégis más a fontossági sorrend, és egyikünk számára sem érthető, hogy a másik miért gondolkodik másképpen. Biztosan visszavezethető ez az örök klasszikus férfi és nő közötti konfliktusra, eltérésre, nézetkülönbségekre, de nekem egyszerűen akkor sem fér a fejembe a női logika.

A minap például óriási vitát bonyolítottunk le, melynek keretén belül kizárólag tettlegességre nem került sor, viszont szóban elég komoly jelzőkkel illettük egymást. Hiába, mind a kettőnknek heves a vérmérséklete, és hamar felmegy a pumpa, de mi így szeretjük az életünket, meg egymást is, nagyon.

Szóval, a vita abból pattant ki, hogy mostanában nem megy túl jól a szekér, nyár van, ilyenkor a fű sem nő, és a vállalkozói szférában nem terem túl jól a babér, szóval meg kell gondolnunk a nagyobb kiadásokat. Nem sűrűn van nálunk ilyen, és igyekszünk is rá felkészülni, de mikor elérkezik, mégis az esetek szinte 100 %-ában nagy konfliktusokkal jár.

Ugyan is az én kedvesem kitalálta, hogy a megspórolt pénzünk egy igen nagy részét lakásdekorációra költi, mert, hogy nem érzi magát komfortosan az otthonunkban, és jól esne neki egy kis változatosság. Először nem is igen törődtem vele, de aztán, mikor prezentálta, hogy mennyibe fog ez nekünk kerülni, azt hittem, hogy kitérek a hitemből. Olyan elképesztően irreális volt az összeg számunkra a jelenlegi anyagi helyzetünkben, hogy hirtelen szóhoz se jutottam. Aztán mikor felocsúdtam az első sokkból, próbáltam neki elmagyarázni, hogy ezt nem tehetjük meg, hiszen van egy csomó dolog, amire mindenképpen költenünk kéne. Például téli gumiabroncsokra. Két autót használunk, az nyolc abroncs, és már felelőtlenség lenne tovább húzni a cserét, hiszen nagyon régen vásároltuk a jelenlegieket, én pedig spórolásból nem fogom kockára tenni egyikünk testi épségét sem, de nem értette meg. Csak fújta a lakásfelújítást, és a méreg drága dekorációs elemeket, én meg felhúztam magam, és ebből lett az óriási vita. Persze, miután két napig nem szóltunk egymáshoz, és mindenki megnyugodott, akkor meg tudtuk beszélni, és meg tudtam győzni, hogy az én általam említett beruházás mennyivel fontosabb és előrébb való, mint az ő mániája, de ehhez kellet ez a napokon át tartó hiszti és duzzogás.

Persze, végül együtt rendeltük meg a gumikat. Én már előre kinéztem őket itt, ezen a weboldalon, mert a srácok szerint innen érdemes rendelni a legjobban. Kedvező az ár, jó a minőség, megbízható a cég és pontos és gyors a kiszállítás, mi kell ennél több? Persze, még nem szereltettük fel őket, majd csak később fogjuk, de már most alig várom, hogy megtapasztalhassam, milyen szuperül irányítható az autó zsír új téli gumikkal.

És hogy tényleg szent maradjon a béke, azért a maradék pénzből vettünk néhány kütyüt, amivel kidekorálhatta az asszony a lakást, így a kecske is jól lakott, meg a káposzta is megmarad. Viszont továbbra sem tudom megérteni, hogy mi baja van a nőnek, hogy egyáltalán ezen velem összeveszik! Ki érti ezt?