A meg nem értett művész és a motor

A kezdetek

Képzőművészeti szakközépbe jártam, imádtam rajzolni, festeni. A tanáraim szerint kifejezetten tehetséges növendék voltam, sokáig festőművész szerettem volna lenni. De, mint minden képzőművészetisnek, nekem is meg voltak a magam kattanásai. Olyan tizenhat éves forma lehettem, amikor elkezdtem iszonyatosan lázadni: semmi nem volt jó, ami addig tetszett, a legnagyobb butaságokon is össze tudtam rúgni a port a szüleimmel, és olyan dolgokat próbáltam ki, amelyekkel az egész családot az idegkimerülés szélére juttattam. Így például egyik alkalommal megtetszettek egy akkor menő alternatív, progresszív rock zenekar énekesének kék tincsei, így hirtelen felindulásból én is kékre festettem a hajam, másnap pedig egy hatalmas fülpiercinggel jöttem haza a suliból csak azért, mert az egyik haverom eldicsekedett vele, hogy ő otthon magának szúrja a piercingeket. Szerencsére ma már túl vagyunk a lázadó korszakomon, egy valami azonban megmaradt abból az időszakból: a szenvedélyes motorozás.

Motoros jogosítvány kezdőknek

Mindig is akartam egy robogót, és bár a szüleimnek eleinte nem igazán nyerte el a tetszését az ötlet, a tizennyolcadik születésnapomra nem volt más választásuk, minthogy beirassanak egy tanfolyamra. Még emlékszem a sopánkodásukra: össze fogom törni magam, egy rendes lány nem száguldozhat motoron, különben is, milyen társaságba fogok így keveredni. Később aztán belátták, jobb, ha belemennek az üzletbe, mintha eltiltanak a dologtól – ki tudja, milyen őrültségeket próbáltam volna ki, hogy a tudtuk nélkül mégiscsak vezethessek.

Amikor végül is zöld utat kaptam tőlük, az alapoknál, kisebb motorokon kezdtem el tanulni, így a motorjogosítványomat is 125 köbcentin szereztem. Most pedig lassan az én gyerekeim is abba a korba érnek, hogy megcsapja őket a motorozás szele, ezért tudatosan elkezdtem nézelődni, hol érdemes ma motoros tanfolyamra beiratkozni. Mert azt kell, hogy mondjam, ahogyan annak idején az én szüleimet, engem is megcsapott a nyugtalanság szele, és azt szeretném, ha az én lurkóim is a lehető legjobb kezekben lennének, amíg biztonságosan megtanulnak motort vezetni.

És azt hiszem meg is találtam a tökéletes megoldást, üssétek be ti is a böngészőtökbe: motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti. Fantasztikus csapat, nem fogtok csalódni, a honlapjuk, friss, fiatalos, üde, öröm ránézni a letisztult design-ra. Ráadásul minden fontos információ fent van, amit egy kezdő motorosnak tudnia kell.

#motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti:

Először is, bármennyire is szeretnétek motorozni, ne feledjétek, tizenhat évesen az embernek még a testalkata is gyengébb, nem feltétlenül alkalmas tehát arra, hogy egyből egy nagyobb járgányt is kordában tudjon tartani 120 km/h óra felett. Érdemes ezért a kisebb, 125 köbcentis motorokkal kezdeni, amelyekkel ugyan nem fogtok tudni 200-zal száguldozni a sztrádán, de 100 km/h-ig már simán elmegy ez is, ráadásul a könnyű szerkezete miatt sokkal hamarabb rá fogtok érezni, hogyan kell egy motort irányítani alattatok. Ráadásul a motorjogositvany.com-on minden jogosítványt szerző kedvezményes kuponokat kap, amelyeket bármelyik SHOX Motoros Áruházban beválthat – tudjátok, micsoda ajándék ez? Engem legalábbis hihetetlen örömmel tölt el, amikor a menőbbnél menőbb motoros cuccok közül válogatok – olvassátok csak el egy korábbi cikkemet a témában!